Over iCalamus

Persmap

iCalamus 1.0 - Easy Publishing onder Mac OS X
---------------------------------------------
iCalamus is de naam van de nieuwe publishing software, gepresenteerd door invers Software uit Loeningen, Duitsland. Het werken met dit DTP programma is 'zo licht als een veertje' en biedt zowel nieuwkomers als professionals in DTP alle vrijheid om hun ideeën vorm te geven. iCalamus 1.0 kost 129.00 euro. De ongeregistreerde versie kan worden gebruikt als light versie, met slechts één pagina per document.

The unregistered version of iCalamus already offers a cool feature: You can create professional photo books and calendars like in the full version and order high-quality prints at the Photographerbook company. The Photographerbook document service in iCalamus even supports iPhoto calendars and iPhoto books which can be printed at Photographerbook at a lower price.

iCalamus is helemaal nieuw ontwikkeld voor Apple's operating system en heeft heel weinig te maken met zijn neef, Calamus SL, het bekende DTP programma voor Windows en Atari. De enige overeenkomst is de naam. iCalamus is een uitstekende keuze voor alle layoutklussen, van eenvoudige posters en zakenbrieven via complex vormgegeven magazines tot en met boeken en wetenschappelijke werken. Complete Unicode ondersteuning en de slimme PDF import bieden laagdrempelige toegang tot vormgevings- en layoutwerk. De zorgvuldig gekozen gebruikersinterface geeft een korte leercurve en leidt gegarandeerd snel tot resultaat. iCalamus beperkt uw layoutvrijheid niet door kant-en-klare layouts te leveren. De praktische gereedschappen geven alle mogelijkheden voor uw eigen creatieve en productieve layoutwerk.

iCalamus is een modulair programma dat in de toekomst zal groeien door middel van extra modules, ook van externe ontwikkelaars. Daarvoor zal invers Software IODA, de 'iCalamus Open Development Area' creëren en de plug-in interface publiceren. iCalamus is ontwikkeld in Objective C, en maakt intensief gebruik van Apple's Cocoa library.

U kunt in iCalamus alle beeld- en tekstbestandsformaten importeren die door Mac OS X worden ondersteund. Beelden van digitale camera's, scanners of iPhoto bibliotheken kunnen worden geïmporteerd, net zoals complete webpagina's en PDF-documenten. U kunt gemakkelijk de tekst uit grote PDF-documenten plukken voor verdere tekstverwerking. Uitgebreide maskeeropties en veel voorgedefinieerde en gedeeltelijk dynamisch te veranderen framevormen bieden vrijheid voor uw creativiteit. Werken met exacte maateenheden is de andere kant van de iCalamus wereld. U kunt virtuele kopiëen gebruiken om meerdere elementen in uw document met een paar muisklikken te veranderen.

De printuitvoer gebruikt alle printers die door Mac OS X worden ondersteund. Tevens is er uitvoer in verschillende PDF formaten (bv. PDF-X, gecodeerde PDF, PDF fax).

Technisch
---------
iCalamus 1.0 vereist tenminste Tiger 10.4.5 en wordt als Universal Binary geleverd in versies met één taal maar ook als een compleet pakket met tien talen (Deens, Duits, Engels, Frans, Italiaans, Nederlands, Lets, Polisch, Tsjechisch, Zweeds) op CD of via download. De uitgebreide online help kan ook gelezen worden op http://man.icalamus.net/nl/.

Terug

(Als u fouten in de Nederlandse vertalingen en teksten vindt, wilt u ons dan – Hartelijk bedankt!)

Startpagina | iCalamus | Download | Kopen | Support | Nieuws | Contact · Gegevensbescherming