Om iCalamus

Pressmeddelandetext

iCalamus 1.0 – lätt DTP till Mac OS X
-------------------------------------
iCalamus 1.0 är det nya DTP-programmet till Mac OS X, som presenterades idag av invers Software i Loeningen, Tyskland. Det fjäderlätta DTP-programmet ger både nybörjare och professionella användare friheten att publicera sina idéer. iCalamus 1.0 kostar 129,00 EUR. Den oregistrerade versionen kan användas fritt, men är begränsad till två sidor per dokument.

Den oregistrerade versionen av iCalamus har en utmärkt funktion: Det går att skapa professionella fotoböcker och kalendrar precis som i den registrerade versionen, och beställa högkvalitativa utskrifter från företaget Photographerbook. Dokumenttjänsten Photographerbook i iCalamus stöder även kalendrar och fotoböcker från iPhoto, som kan tryckas av Photographerbook till ett lägre pris.

iCalamus är helt nyskrivet till Apples operativsystem och har inte mycket mer än namnet gemensamt med Calamus SL, det välkända DTP-programmet till Windows och Atari. iCalamus är ett utmärkt val för alla layoutändamål, från enkla affischer och affärsbrev via avancerat formgivna tidskrifter till böcker och vetenskapliga arbeten. Fullständigt stöd för Unicode och smart PDF-import gör det lätt att skapa och formge arbeten. Det väl uttänkta användargränssnittet gör programmet lätt och snabbt att lära. iCalamus begränsar inte friheten i formgivningen med färdiga mallar. Dess praktiska verktyg ger dig allt du behöver för ett kreativt och produktivt formgivningsarbete.

iCalamus är ett modulärt program som kommer att utökas med insticksprogram i framtiden, även från andra utvecklare. Därför kommer invers Software att skapa IODA, 'iCalamus Open Development Area', och dokumentera gränssnittet för insticksprogram. iCalamus utvecklades i Objective C med intensiv användning av Apples programbibliotek Cocoa.

iCalamus kan importera alla bild- och textformat som hanteras av Mac OS X. Importera bilder från digitalkameror, bildläsare eller iPhoto-bibliotek, liksom kompletta webbsidor och PDF-dokument. Hämta lätt in textinnehållet från stora PDF-dokument för ytterligare textbearbetning. Avancerade maskeringsalternativ och många fördefinierade, delvis dynamiskt justerbara ramformar ger kreativ frihet. Precisionsarbete är lika lätt med iCalamus. Använd virtuella kopior för flera olika dokumentelement, och ändra dem sedan med bara några musklick.

Skriv ut till valfri skrivare som Mac OS X kan hantera. Skapa dokument i olika PDF-format (som PDF-X, krypterad PDF, PDF-fax) om det behövs.

Tekniskt
--------
iCalamus 1.0 kräver minst Tiger 10.4.5 och levereras som ett Universal-program på ett enstaka språk eller som ett fullständigt paket med 10 språken (danska, engelska, franska, italienska, lettiska, nederländska, polska, svenska, tjeckiska, tyska) och tyska, på CD eller elektroniskt. Den fylliga referenshandboken kan läsas på nätet med adressen http://man.icalamus.net/sv/.

Tillbaka